PolitikkUncategorized

Putin tatt på senga etter angrep i Kursk

Den russiske presidenten, Vladimir Putin ble tatt på senga da ukrainske styrker angrep i den russiske regionen Kursk tirsdag morgen.

Foto: Edoardo Bortoli

Ifølge avisen Kyiv Independent skal ukrainske styrker ha sluppet 700 bomber i den russiske regionen Kursk.

I tillegg ble det gjennomført droneangrep mot et militær flyplass i byen Lipetsk i Russland. Vladimir Putin hadde nok ikke sett for seg et overraskelseangrep fra ukrainske styrker.

Tidligere sa russiske myndigheter at det brøt ut brann ved en militær flyplass, og et energianlegg ble skadet i et droneangrep i oblasten. Kilden som avisen har snakket med, sier at det var jagerfly og helikoptre lagret på flybasen. Det er ukjent hvor mange som ble skadet eller ødelagt i angrepet.

Videoer som det russiske nyhetsbyrået ASTRA har delt på Telegram, viser at det er en massiv eksplosjon.

Ukrainske styrker skal ha kontroll på 45 kvadratkilometer av Kursk, hevder russiske kilder. Blant annet har ukrainske militære kjøretøy tatt seg ti kilometer inn på russisk territorium.

Ukrainske myndigheter har ikke direkte bekreftet at de står bak angrepet, men har tidligere uttalt at Russland vil få et kraftig svar på angrepene russiske styrker utførte mot et sykehus tidligere i år.

Det skal være snakk om et større angrep, og ukrainske myndigheter har som mål å angripe all militær infrastruktur for å sørge for at Russlands militærberedskap blir lammet.

Den uavhengige TV-kanalen Dozhd melder om at flere russiske konvoier og kjøretøyer er utbrent.

Generalløytnant Arne Bård Dalhaug sier til NRK at den russiske presidenten ble nok tatt på senga.

– Angrepet var nok en overraskelse for den russiske siden. Det burde det selvfølgelig ikke være, for det har jo skjedd før. Men det var helt klart noe de ikke var forberedt på, sier Dalhaug.

Angrepet skjedde 280 kilometer fra den ukrainske grensen.