Politikk

Færre tilhengere av norsk EU-medlemskap

Det norske folk sier bastant nei til norsk medlemskap i EU. Det viser en måling offentliggjort av nettavisen Alltinget.

Foto: Nei til EU

Målingen som ble utført av Opinion for Alltinget viser at det norske folk synes vi har det bra som vi har det, og løarer oss utmerket uten EU-medlemskap.
I målingen ble et representativt utvalg spurt om hva de ville stemt om norsk EU-medlemskap, med alternativene «ja», «nei» og «vet ikke».

Målingen viser at 56 prosent ville ha stemt «nei». Dette er en liten oppgang fra forrige måling.

Størst endring finner man i gruppen som sier de ville stemt «ja». Ved forrige måling svarte 35 prosent at de var tilhengere av norsk medlemskap. Det betyr at hver sjuende EU-tilhenger har skiftet mening.
Det er imidlertid ikke slik at de «frafalne» EU-tilhengerne har gått fra å være tilhengere til å bli mostandere av EU-medlemskap. De aller fleste, 4 prosent, er gått over til gruppen av «vet ikke». Denne gruppen utgjær nå 15 prosent, som er en øklning på 4 prosent fra forrige måling.

I en kommentar, gjengitt på Nei til EUs nettside, sier Einar Frogner, leder av Nei til EU, at denne målingen viser med all tydelighet at folket ikke ønsker et EU-medlemskap.

– Selv om den politiske eliten ser ut til å mene noe annet, så klarer folk å vurdere selv. Så det forteller meg en ting; Ja til folkestyre, sier Frogner.

Følg Extraavisen på facebook!