Anes blogg

Min 23. flyktningreise til Hellas nærmer seg.

Jeg teller dager sammen med elevene. Sju år har gått siden første gang, tjueto reiser. Dette har blitt livet mitt, på godt og vondt.

Foto: Privat

Så hva sitter jeg igjen med?

Først og fremst et rikt og spennende liv. En tilværelse så meningsfull at jeg aldri hadde kunnet forestille meg det!

Men jeg sitter også igjen med hets, hat og trakassering. Mistenkeliggjøring og mistro. Det er egentlig helt latterlig, hvis jeg hadde vært svindler, måtte jeg ha vært komplett udugelig – det har gått sju år og jeg har ikke engang bil – eller sykkel.

Og jeg vet hvorfor, det handler om rasisme.

Rasisme handler ikke bare om marsjerende støvler i gatene, eller noen som står på et torg og skriker stygge ting. Det handler også om mistro og mistenkeliggjøring – på grunn av noens etnisitet eller religion.. Og akkurat den lærdommen, om mitt eget land og folk, skulle jeg gjerne ha vært foruten.

Flyktninger er de sterkeste folka jeg kjenner

Jeg jobber frivillig for Refugee 4 Refugees, en gresk organisasjon som ledes og drives av bare flyktninger. Jeg hadde bare flaks, som møtte Omar Alshakal den aller første gangen. Han var en ung syrisk flyktning, som nettopp hadde grunnlagt R4R, og jeg var ikke i tvil.

Jeg ville bare hjelpe, gjøre noe, bidra, og det er like innlysende i dag, som det var den aller første gangen, da jeg valgte Omar og R4R:
* Flyktninger vet best hvordan flyktninger har det, hva som er de største utfordringene, hva de trenger aller mest!
* De som deler samme kultur og språk, kan kommunisere bedre og forstå hverandre, sånn at de som trenger hjelp får den hjelpen de faktisk trenger!
* De som donerer sine egne penger for å hjelpe noen, vil helst at pengene skal gå til det. Og ikke til administrasjon og markedsføring, eller lønninger til noen som aldri har vært på flukt, men som bor i et trygt og velstående land.

Det var lett å velge R4R, og det er fortsatt det!

Det som er gruelig vanskelig er å få folk i Norge til å forstå at når man ikke bruker av innsamlede midler til markedsføring og reklame, så trenger man hjelp til det!

Hjelp oss å hjelpe: DEL, vær så snill

Det er den viktigste hjelpen R4R kan få!

Og om du i tillegg kan bidra med en skjerv;
Vipps: 709039
Konto: 15066891655
Alle monner drar!
Alt går uavkortet til Refugee 4 Refugees.

Alt brukes til å hjelpe flyktningene!