Anes blogg

Hets, hat og rasisme.. jeg føler meg knust.

Men har de klart å knuse Refugee 4 Refugees? Jeg vet faktisk ikke.. ingenting er avklart.
Men én ting vet jeg; vi gir ikke opp!

Foto: Privat

For Omar, sjefen for R4R, handler det om et løfte til Gud, da han svømte over havet. For meg handler det om løfter til han. I 2018 lovte jeg høytidelig at jeg skulle være «R4R’s one and only forever volunteer». Jeg husker enda hvor glad han ble, han var ikke lenger alene. Alle andre kommer og går, jeg kommer alltid tilbake. Og siden har vi lovt hverandre, mange ganger, når alt virker helt håpløst, at vi ikke skal gi opp flyktningene i Hellas.

For det er flyktningene det handler om. Vi kan ikke svikte dem, de trenger oss!

Det er så ufattelig mange andre som har gjort nettopp det; gitt opp, når alt har blitt vanskelig. Organisasjoner har lagt ned, eller flyttet andre steder, hvor det er lettere, de aller fleste faktisk.

Vestlige frivillige har reist hjem, de har fått det på cv’n og gått videre med sine karrierer og sine privilegerte liv, mange i den tro at de er helter. Men de er ikke det, de er medmennesker og det er bra!

Det er flyktningene som er de ekte heltene❣️. De holder ut, for oss helt uutholdelige prøvelser, med styrke, verdighet og humor!

Jeg har vært antirasist i hele mitt liv, jeg bodde i Afrika da jeg var liten, det er en selvfølge. Og jeg har alltid visst at det finnes rasisme, både i Norge og alle andre steder. Men det innblikket jeg har fått, ved å være en del av R4R i over sju år, er både skrekkelig og skremmende.

Jeg har alltid fått merke det, og det er ikke først og fremst det at jeg hjelper flyktninger. Det er det at sjefen er flyktning.. og muslim.

Omar er min beste venn, vi har hatt et tett og godt samarbeid i mange år. Vi utfyller hverandre. Vi er så forskjellige som dag og natt, men vi forstår hverandre, fordi vi har ett eneste felles mål; å hjelpe flyktningene!

Men han er altså flyktning fra Syria, muslim.

Rasisme er ikke bare marsjerende støvler i gatene, eller folk som sier stygge og uhørte ting. Det er også mistro og mistanke, skepsis overfor noe som er fremmed, annerledes.

Det er derfor svertekampanjer har virket. Og det er derfor R4R henger i en tynn tråd. Men vi gir ikke opp, og alt håp er ikke ute!

Refugee 4 Refugees kan fortsatt bestå, vi kom ikke i mål denne uka, men vi har betalt over halvparten av det vi må betale, og Omar er en drivende dyktig forhandler. Det kan fortsatt gå, men om vi ikke klarer å betale resten, snarest, så er det faktisk kroken på døra.

Vær så snill; hjelp oss å overleve, sånn at vi kan fortsette å hjelpe flyktningene i Hellas, der de er, direkte, og med hjelp som treffer. For det er også store fordeler med at Omar er flyktning og muslim; han skjønner.. og for flyktningene er det jo nettopp det som inngir tillit, de stoler på han, han er en av dem.

Og der er det jeg som er «den fremmede».

Vi gir ikke opp, ikke Omar og ikke jeg!

Men nå er det faktisk opp til deg.
Det er du som kan redde Refugee 4 Refugees, ved å dele, støtte, like, kommentere.
DEL! Vær så inderlig snill! ❤️

..det er det som hjelper aller mest.
Bidra med en liten skjerv, om du kan;

Vipps: 709039
Konto: 15066891655

Gjør noe, vær en motvekt mot hets, hat og rasisme.. du har faktisk makt til det❣️

.. før du tar helg..

Og god helg!