Politikk

Kari Nessa Nordtun må tilbakebetale etter kleskjøp

APs nye stjerneskudd, kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun, fikk kleskjøp dekket av Stavanger kommune da hun var ordfører. Kommunen innrømmer at denne saken burde vært håndtert annerledes, og ministeren har nå på eget initiativ tilbakebetalt pengene hun fikk utbetalt.

Foto: Simen Gald / AID

Mens hun var ordfører i Stavanger, mente Kari Nessa Nordtun at hun trengte klær til bruk når hun representerte Stavanger i offisielle sammenhenger. Til sammen handlet hun da klær for i overkant av 18.000 kroner.

Hele saken har reist et spørsmål om i hvilken grad det offentlige skal dekke klesutgifter for tillitsvalgte. Til Altinget sier avdelingsleder for politisk sekretariat i Stavanger, Hanne K. Vatnaland, at regelverket i liten grad regulerer utlegg til representasjonsklær. Hun ser derfor at refusjonen Nessa Nordtun fikk burde vært håndtert annerledes.

– Det er naturlig i lys av de sakene som pågår nå, at vi skal gå gjennom rutiner og reglement, så det blir tydelig for den folkevalgte. Reglementet må være forståelig og man skal kunne drive kontroll og forvalte reglementet på en god måte, sier Vatnaland til Altinget.

At Nessa Nordtun mente hun burde få refundert sine innkjøp av representasjonsklær, er tydeligvis ikke noe alle byens ordførere har benyttet seg av. Til Altinget sier Høyres tidligere ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland, at han fikk dekket dine represntasjonsklær da han var ordfører, men at dette var en ordning han benyttet seg lite av.

Selv sier Nessa Nordtun i en kommentar til Altinget at hun rådførte seg med flere av sine politiske medarbeidere. Hun fikk da beskjed om at tidligere ordførere hadde fått støtte til slike klesinnkjøp. Derfor søkte hun om refusjon.

– Kommunen har nå sagt at de burde håndtert saken annerledes. Selv om de sier at de ikke vil kreve tilbakebetaling på grunn av tiden som har gått, så er jeg opptatt av at ting skal bli riktig. Om jeg har fått noe jeg ikke skulle ha fått, betaler jeg tilbake. Derfor har jeg betalt tilbake det opprinnelige beløpet i sin helhet, sier Nessa Nordtun til Altinget.

Følg Extraavisen på facebook!